21 april 2022 – 5 minutno branje – Članek

5 korakov za odličen crowdfunding video za Kickstarter ali Indiegogo

Ni treba biti genij, da vidite, kako pomembni so videi za Kickstarter in Indiegogo uspeh pri crowdfunding kampanjah.

Je pa tukaj še vedno en “ampak”: v mislih gledalcev bo crowdfunding video pustil dolgotrajen odtis le, če je video dovolj zanimiv, poda prave informacije, ni predolg in se predvsem poveže z gledalcem. To pa doseže tako, da predstavi težavo in tudi rešitev, na čim bolj zanimiv način.

Če želite, da vaš video na Kickstarter ali Indiegogo postane viralen in pridobi pozornost, morate vzbuditi čustva občinstva. Video mora biti dovolj prepričljiv, da si gledalci preprosto ne morejo pomagati in jih delijo z družino in prijatelji, ker jim je pomembna vsebina.

Vendar to ne pomeni, da potrebujete samo duhovite scenarije in izjemne vizualne elemente, da pritegnete pozornost. Če vaš video ne prikazuje izrecno, kako vaš izdelek ali projekt rešuje težavo, ne bo uspel. In ko gre za ustvarjanje videa o financiranju na crowdfunding platformi, morate dobro premisliti, kako dobiti pozornost potencialnega kupca.

Pomembno je, da crowdfunding video eksplicitno prikaže težavo in občinstvu pove, kaj poskušate rešiti. Če še nikoli niste poskusili posneti začetnega videa za množično financiranje, smo tukaj za vas. Ne samo, da snemamo Kickstarter in Indiegogo videe, naredili smo tudi ta članek, kjer predstavimo najpomembnejše korake za ustvarjanje uspešnega crowdfunding videa, ki je izvedljiv in lahko najbolje deluje za vas.

Toda preden se poglobimo v podrobnosti o tem, kako lahko ustvarite učinkovit video za financiranje, naredimo hiter pregled, kako močan je lahko.

Moč Kickstarter in Indiegogo video vsebine za crowdfunding

Po zadnji raziskavi Kickstarterja lahko ljudje uspešno financirajo 34 odstotkov kampanj brez videa. Vendar se ta odstotek poveča do 65 odstotkov, ko ima kampanja še (informativni) video. To je nedvomno pomemben podatek, saj video poveča uspeh za skoraj 50%!

Indiegogo statistike in raziskave o uporabi video vsebine za kampanje, odražajo enak rezultat kot Kickstarter raziskava. Zato ni presenetljivo, da lahko crowdfunding kampanje z razlagalnimi/informativnim videom ustvarijo 115 odstotkov več sredstev kot tiste brez videa.

Ni mogoče zanikati, da ima uporaba videov za namene Kickstarter in Indiegogo ogromno prednosti pri promocijskih in marketinških namenih. Oglejte si nekaj izmed njih;

 • Video posnetki prenašajo ogromno informacij v kratkem času
 • 90 odstotkov potrošnikov B2B pogleda video
 • Stopnja konverzije se poveča za 80 odstotkov, ko blagovna znamka doda video
 • 30-sekundni video oglas ima visoko 88-odstotno stopnjo gledanosti do konca videa
 • 81 odstotkov direktorjev in vodstvenega kadra trdi, da so videi del strategije spletnega trženja njihovega podjetja

Kampanja financiranja s prepričljivim videom je v bistvu poziv potencialnim vlagateljem, da svoj denar vložijo v vaše podjetje namesto drugih. Ker video uporablja zvok in vid za sporočanje sporočila, se lahko gledalci čustveno povežejo z vsebino, zaradi česar so zelo učinkoviti. Pomembno je vedeti, da tega ne zmore čisto vsak video.

Video vsebine, ki uporabljajo elemente in prave strategije, da pritegnejo pozornost občinstva in gledalcev, lahko pomagajo blagovnim znamkam izboljšati svoj položaj na trgu. Če želite posneti zanimiv video za crowdfunding, se morate najprej vprašati, ali bo pravilno prenesel vaše sporočilo ciljnemu kupcu. Prepričljiv video je zato izjemno vreden, ker osvaja srca gledalcev in postane viralen, saj se z njihovo rešitvijo poistovetijo.

Skratka, crowdfunding video ne prodaja svojemu občinstvu, ampak naredi tako močan klic, da se preprosto morajo odzvati na želeni poziv k dejanju.

Kako narediti odličen crowdfunding video

1. Določite svojo ciljno publiko

Vsak video za pridobivanje financiranja ima že vnaprej določen namen: doseči ali navdihniti skupino ljudi, ki delijo vrednote in želje z vašim poslovnim pristopom. Vaš glavni cilj je zbrati informacije, kako bi lahko pritegnili in navdušili svojo ciljno publiko. Zato morate preučiti ciljnega kupca ter razumeti njihove želje in zahteve. Ne glede na tip storitve in izdelka, ki ga ponujate, je uspeh vaše kampanje crowdfundinga odvisen od tega, kako dobro se vaš video povezuje s kupci. Bodo po ogledu videa razumeli vašo ponudbo? Jim bo smiselna?

Ne pozabite, da se morajo vaše marketinške strategije vrteti okoli izbir, prednostnih nalog in informacij, ki ste jih zbrali o ciljni publiki. Z drugimi besedami, ciljati kupca, ki ga ne zanima rešitev v vašem videu ali kampanji množičnega financiranja, je samo zapravljanje časa, truda in denarja. Pomembno je ciljati na ljudi, za katere je velika verjetnost, da bodo financirali vaš projekt.

Zdaj, ko veste, kako pomembno je zadeti pravo občinstvo za uspešno kampanjo financiranja, morate ugotoviti, kdo je vaša ciljna publika. Po mnenju strokovnjakov je idealen način za določitev ciljne publike raziskovanje uspešnih kampanj, podobnih vašemu podjetju. Raziskati morate njihove kampanje in marketinške metode. Pomaga vam lahko najti posebne lastnosti in atribute vaše ciljne publike, ki lahko vključujejo:

 • Kje preživijo svoj čas
 • Koliko običajno donirajo
 • Njihovi interesi in izbire

Zgoraj navedene informacije vam lahko pomagajo dodati elemente, ki so privlačni za vaš crowdfunding, in ustvariti učinkovito marketinško strategijo. Uspešne kampanje se lahko razlikujejo med posameznimi projekti množičnega financiranja. Pomembno je tudi, da informacije o uspešnih kampanjah pogledate tako na Kickstarter kot tudi Indiegogo.

PebbleTime kampanja je naredila skoraj 13 milijonov dolarjev

Pebble je pametna ura, ki kupcem obljublja sledenje telesne pripravljenosti, enostavno berljivost in je celo vodoodporna do 30 metrov. Kampanja je predstavila tudi Time 2, dolgotrajno pametno uro z večjo grafično zvestobo in funkcionalnostjo. Pebble 2, Time 2, and Pebble Core (2016) so skupaj zbrali $12,779,843 in imeli 66,673 investitorjev. Tukaj si lahko ogledate njihovo kampanjo in video.

2. Pozicioniranje vaše blagovne znamke

Pozicioniranje blagovne znamke je namenjena temu, da se prikažete pred končnim kupcem kot najboljša izbira za njih. Običajno je to ena od praks, ki jih podjetja uporabljajo za raziskovanje, prepoznavanje in izboljšanje svoje edinstvenosti pri ciljni publiki. To je strategija, ki opredeljuje položaj, ki ga želite imeti ali ustvariti v glavah vaših kupcev. Pomaga podjetjem, da se prebijejo skozi hrup na internetu in neposredno nagovorijo ciljno občinstvo ter ustvarijo tržno razlikovanje od konkurence.

Ko gre za ustvarjanje izjemnega videa za crowdfunding na Kickstarter ali Indiegogo, morate upoštevati nekaj ključnih premislekov. Omeniti velja, da je vaše podjetje tako, kakor ga vidi kupec. Zato začnite s temi vprašanji, ki jih bodo morda zastavili vaši potencialni kupci.

Potencialni financerji ponavadi želijo vedeti:

 • Kaj je drugačnega in edinstvenega pri vaši ideji ali blagovni znamki?
 • Zakaj želite projekt financirati z množičnim financiranjem?
 • Kakšna je vaša ideja, da se lotite svojega projekta po uspešnem financiranju?
 • Kaj se bo zgodilo, če ne boste dosegli svojih ciljev financiranja?
 • Ali svojim zgodnjim podpornikom kaj ponudite?

Potencialni podporniki in vlagatelji želijo vedeti vse o načrtovanju vašega projekta – ne samo o vaši ideji ali o tem, kako bo financiranje vašemu projektu koristilo. Ko poznate odgovore na ta vprašanja, se je lažje odločiti, kako lahko najbolje promovirate in tržite svojo kampanjo množičnega financiranja. Vedite, da vaša strategija pozicioniranja blagovne znamke gledalcem daje jasno predstavo o ciljih in smeri vašega projekta.

3. Kateri problem rešujete

Naslednji korak do uspešne kampanje je, da svojim gledalcem poveste namen vašega projekta tako, da jih izobražujete. Potencialnega podpornika preprosto ne morete pripraviti v to, naj vlaga v vaš projekt ali financira vašo poslovno idejo, dokler ne navedete, kateri problem rešuje. Gledalcem v videu na Kickstarter oziroma Indiegogo morate povedati, kako vaš produkt vpliva na njihova življenja.

Microsoftova študija pravi, da povprečna pozornost posameznika ni daljša od osem sekund. Kaj to pomeni v svetu trženja in promocije?

To pomeni, da če gledalcu (ki je najverjetneje vlagatelj) ne poveste, kateri problem rešujete, bo v nekaj sekundah preklopil na naslednji video. Namen in sporočilo morate posredovati v prvih 30 sekundah crowdfunding videa.

V idealnem primeru bi moral vaš video predstaviti vrednost vaše blagovne znamke v prvih 10 sekundah. Vaš video mora odgovoriti: »Zakaj vam morajo gledalci pomagati, da vašo idejo uresničite?«

To je pomemben razlog, zakaj morate delati na blagovni znamki in rešiti edino vrednostno ponudbo. Vendar pa morate občinstvu pokazati, da kreativno rešujete težave. Sporočilo blagovne znamke vključuje vse, kar mora gledalec ali vlagatelj vedeti o ideji vašega podjetja.

Coolest

Ustvarjalec Ryan Grepper je želel ustvariti naslednjo generacijo hladilnikov za zabave, ki bi lahko naredili več kot le shranjevanje pijač in so predvsem težke za nositi. Poleg tega, da ohladi pijače, je Coolest opremljen z vgrajenim mešalnikom za ponovno polnjenje, odstranljivim zvočnikom Bluetooth in polnilnikom USB za vaše naprave. Ima celo LED luč za nočne zabave, pa tudi več predelkov za shranjevanje. Coolest je julija 2014 dosegel svoj začetni cilj financiranja v manj kot 36 urah, vse skupaj pa zbral $13,285,226 z 62,642 investitorji.

4. Sporočite vrednost vašega izdelka

Ljudje lahko prepoznajo izdelek po njegovem marketinškem imenu. Blagovna znamka lahko ustvari dolgotrajno podobo v mislih gledalca le, če zna sporočiti svojo vrednost. Če želite ustvariti učinkovit video o množičnem financiranju, morate vlagati v strategije in taktike, ki lahko gledalcem pokažejo, zakaj je vaša poslovna ideja ali izdelek dragocen.

Tukaj je nekaj pomembnih poudarkov, ki jih lahko uporabite za komunikacijo o vrednosti vašega izdelka s prepričljivim videom za množično financiranje.

 • Prepoznajte »obljubo« vašega izdelka, da pritegnete pozornost vaše potencialne stranke: vaša video vsebina mora resonirati s potencialnimi strankami, saj ima lahko številne prednosti. Video mora identificirati koristi, povezane z izdelkom in razumeti, kako vpliva na finančno in osebno raven.
 • Poudarite, katere funkcije ima vaš izdelek, ki prepričajo stranke: kot že omenjeno, mora vaš video svojim gledalcem povedati, kako rešuje njihove težave. Razviti morate sporočilo, ki podrobno opisuje, kako vaša poslovna ideja ali izdelek rešuje težavo, ki jo ima kupec.
 • Naj bo sporočilo vaše blagovne znamke dosledno tako, da izpostavite prednosti izdelka in ustvarite vpliv na gledalce: pokažite značilnosti svojega izdelka, skupaj s prednostmi ter podrobno poudarite njegovo vrednost. Sporočilo blagovne znamke lahko tudi uskladite s prednostmi poudarjanja obljube vašega izdelka, kadar koli govorite o njem.
 • Predstavite pričevanja kupcev o izdelku za krepitev verodostojnosti: spremljajte povratne informacije in ocene, ki jih prejmete v zvezi z vašim izdelkom. Stranke in kupce lahko zaprosite, naj pohvalijo vaš izdelek in ga vključite v svoj video na Kickstarter ali Indiegogo, da poudarite njegov pomen in vrednost.
 • Uporabite poziv k dejanju (Call To Action), da motivirate in spodbudite gledalce, da financirajo vaš podvig: to se morda zdi nepomemben korak, vendar lahko igra pomembno vlogo pri spodbujanju gledalcev in vlagateljev. Ko v Kickstarter video vključite jasen in prepričljiv poziv k dejanju, poudari vrednost vašega izdelka. Prav tako lahko ponudite predoglede in preizkuse izdelka (če je primerno), da pokažete njegovo funkcionalnost in učinkovitost.

5. Naj bo kratko in sladko

Nenazadnje sta kakovost in čas vaše video vsebine tisto, zaradi česar izstopa od ostalih. Ne glede na to, kako dobro je ustvarjen vaš video, se bo vašim gledalcem morda zdel dolgočasen in razvlečen, če je predolg. Ne pozabite, da morate kar najbolje izkoristiti povprečni čas pozornosti povprečnega gledalca. Če resno želite prositi vlagatelja, da financira vaš podvig, boste svoje sporočilo morali pokazati v kratkem in navdušujočem videu.

Kot že omenjeno, morate v prvih nekaj sekundah pritegniti pozornost ali zanimanje občinstva, če želite, da si ga ogledajo do konca. Zato številne študije kažejo, da krajši kot je video na Kickstarterju ali indiegogo, večji je njegov uspeh. Veliko dokazov kaže, da ima video za financiranje, ki traja manj kot šestdeset sekund, višjo stopnjo gledanosti.

Idealna dolžina za video o množičnem financiranju je dve do tri minute. To je zato, ker imajo podjetniki običajno več materiala in vsebine za pokrivanje. Dobro zasnovana in jedrnata video kampanja za crowdfunding financiranje je nedvomno način, kako prepričati svoje gledalce. Ne samo, da posreduje sporočilo vaše blagovne znamke, ampak tudi s svojo vsebino sproži čustva občinstva.

Zaradi tega je načrtovanje in priprava vaše video kampanje za financiranje izjemnega pomena. Najboljši način, da zagotovite, da boste ustvarili učinkovit in prepričljiv video je najem storitev kvalificirane in izkušen video produkcije. Strokovnjaki bodo poskrbeli za vse in vam pomagali narediti kakovosten končni izdelek.

Konec koncev, video za množično financiranje na Indiegogo in Kickstarter, ki postane viralen, ne samo da povrne stroške oblikovanja in proizvodnje, ampak izstreli podjetje v višave.

Coolest

Frosthaven je nadaljevanje nagrajene namizne igre Gloomhaven. Nova igra se odvija v zasneženem fantazijskem svetu, ki je navdihnjen z evrom. Igralci prevzamejo nadzor nad močnimi plačanci, ko se spopadejo z grozljivimi novimi pošasti in napadalci, da bi branili Frosthaven pred določenim uničenjem, da bi preživeli zimo. Prvotni Gloomhaven se je začel tudi na Kickstarterju, kjer je prejel 386.104 $ in presegel prvotni cilj 70.000 $. Frosthaven je dosegel $12,969,608 in imel 83,193 investitorjev.

Video nasveti

Če želite zagotoviti, da bo vaš crowdfunding video postal viralen, mora biti dovolj privlačen in zanimiv, da si ga bodo gledalci želeli ogledati in deliti z več ljudmi. Če je vaš video dobro posnet, jedrnat, prepričljiv in nagovarja posebne potrebe občinstva, bo pridobil naklonjenost gledalcev. To bodo delili s svojimi kontakti.

Da ne omenjamo, da je video bogat, očarljiv medij za pripovedovanje zgodb. Seveda morate poznati vse skrivnosti, da ustvarite zmagovit video za pridobivanje financiranja, ki ima potencial, da prepriča gledalce v to, da podprejo vašo idejo s svojim denarjem.

Zato smo opisali vrsto nasvetov, s katerimi boste svojo celotno energijo in ustvarjalnost vnesli v močan in očarljiv video za vaš podvig. Tukaj smo našteli tri odlične nasvete za ustvarjanje idealnega video na Kickstarterju in Indiegogo.

Poudarite osnove

Glede na nedavno študijo Kickstarterja mora vsak video o množičnem financiranju pokrivati ​​teh šest bistvenih stvari:

 • Gledalcem in občinstvu mora povedati, kaj je vaša blagovna znamka in kdo ste
 • Gledalcem mora povedati zgodbo o ozadju vašega podviga
 • Imeti mora prepričljivo vsebino, ki zahteva podporo ljudi, pojasnjuje, zakaj jo vaša blagovna znamka potrebuje in kaj bo naredila z denarjem
 • Govoriti mora o tem, kako odlične so vaše nagrade in donosi
 • Pojasniti mora, kako pomembno je, da dosežete svoje cilje

Bodi to, kar si

Morda ste videli veliko crowdfunding videov na Kickstarterju. Vsi ti videi ne vsebujejo svežih idej, konceptov ali zgodb. Večina jih ima na videz nepristne ljudi in zastarele osebnosti.

Omeniti velja, da se je z visokim deležem videov množičnega financiranja povečal tudi pritisk po izstopanju in dobrem nastopu. Zato se mnogi tržniki zatečejo k strategijam, ki želijo izstopati in na koncu naredijo video, ki pravzaprav ne pove nič smiselnega in izgubi gledalca ob gledanju.

Ne pozabite, da pri crowdfundingu vlagatelje bolj zanima slišati vašo idejo in videti vašo osebnost. Ena stvar, ki jih najmanj zanima, je oseba na zaslonu, ki govori brez kakršnega koli prepričanja. Po besedah ​​Daniela Kahnemana, imetnika Nobelove nagrade in psihologa, gledalci iščejo globoko povezavo med izdelkom in njegovim razvijalcem. Zato je skrivnost ustvarjanja odličnega videa ravno pri ohranjanju zvestobe samemu sebi.

Izvirnost in pristnost vam lahko da moč in samozavest, da poveste stvari, v katere verjamete in se zdijo naravne. »Bodite taki kot ste« pomeni, da boste ljudi prepričali, da ne samo financirajo vašo idejo, ampak tudi vlagajo v vašo osebnost. Produkcija takšnega videa bo gledalcem omogočila, da vidijo vašo strast. Prav tako vas bo prikazal kot zaupanja vredno in kompetentno osebo. Navsezadnje bo to postalo nekaj, kar lahko vpliva na financerje in potencialne deleže, da vlagajo v vaš podvig. Ko pa omenjamo vas, to ne pomeni, da morate sami pred kamero, ampak da je scenarij spisan tako, da ljudje začutijo vso strast, vizijo in željo po pomaganju kupcev, tudi če uporabite igralce. Torej da nimate korporativne komunikacije, ampak da komunicirate kot ljudje.

Naj bo zakonito

To je nedvomno eden od pomembnih vidikov, ki jih morate upoštevati. Ne glede na to, ali posnamete crowdfunding video za poslovni podvig ali svoj projekt, ne smete kršiti zakona o avtorskih pravicah. To lahko vključuje vse, od avtorsko zaščitenih logotipov, glasbe do videov in slik. Na primer, želite vključiti priljubljeno pesem ali vstaviti edinstven posnetek filma, vendar niste lastnik avtorskih pravic, potem tega ne smete storiti.

Zato vedno uporabite resurse z licenco in dokazilom, s katerim boste preprečili pravne posledice.

Zaključek

Na splošno je zbiranje sredstev oziroma financ za vaš načrtovani podvig lahko zastrašujoča naloga, če ne poznate pravih strategij. Crowdfunding video za financiranje na Kickstarterju lahko ta proces bistveno olajša. Vse, kar potrebujete, je, čustveno očarljiv video, ki prepriča in navduši potencialne podpornike, da financirajo vaš podvig. Ker se pa zavedamo, da ne morete vsega narediti sami, smo tukaj za vas Spartaq video produkcija, ki se ukvarjamo s crowdfunding video vsebinami in pomagamo podjetjem pri tem, da jim njihove kampanje tudi uspejo.

Če želite doseči odlične rezultate na Kickstarter ali Indiegogo, smo pravi naslov za vas. Vabimo vas, da izpolnite naš kontaktni obrazec kjer nam lahko podrobno zaupate vaše želje in cilje, nam pa omogočite pripravo na informativni sestanek z vami.