Prispevek — 2 minutno branje

Faaker See – Evropski motoristični teden – 2019

Prispevek — 2 minutno branje

Faaker See – Evropski motoristični teden – 2019

Faaker See in grmenje motorjev na vsakoletnem evropskem tednu motorjev, ali kot rečejo v angleščini, European Bike Show, je edinstven dogodek. Vsakoletni motociklistični miting, ki poteka na jezeru Faak v Avstriji, se je zgodil leta 1998 in je svojo pot začel kot Harley-Davidson-ov dogodek s 15.000 udeleženci. Miting je organizirala Daniela Gabriel, ki je delala za vodstvo Harley-Davidson Europe za namene širjenje zavedanja in brendinga podjetja, vendar pa se je prihodnje leto dogodek preimenoval v Evropski teden motorjev. V naslednjih nekaj letih je iz majhnega dogodka prerasel v največji dogodek rokerske in bajkerske scene v Evropi in je tretji največji tak dogodek na svetu.

O sami priljubljenosti dogodka priča tudi statistika udeležbe, saj je v letu 2018 evropski motoristični teden obiskalo kar 200.000 ljudi!

Na motorističnem tednu se dogajajo zanimivosti vseh vrst v organiziranih “vaseh”, pa tudi tistih, katera organizirajo razna motoristična podjetja na vnaprej določenih mestih okoli jezera Faak.  Osrednja točka dogodka je vasica Harley, kjer se nahaja tudi uradni zastopnik Harley-Davidson. Letni vrhunec je parada do 25.000 kolesarjev, ki se odpravijo na skupno vožnjo okrog jezera.

Sicer motoristov ni bilo najlažje ujeti v objektiv, kar pa smo jih je bila pa vsaka slika popolna. Rokerska glasba, usnjena oblačila, tetovaža in brade. Čeprav mogoče najboljši del dogodka je ravno v razmišljanju motoristov: uporniki sistema so.

Želite video rešitev izdelano samo za vas?

Vaši podatki bodo obdelani v skladu z našimi splošnimi pogoji.