SO VIDEO VSEBINE NASLEDNJA VELIKA STVAR V MARKETINGU?

POMEMBNOST VIDEO MARKETINGA

Video marketing je tudi zaradi rasti socialnih omrežjih pridobil izjemno veliko možnosti doseganja ciljnih kupcev. Vendar, kakšen je odgovor na vprašanje, ali je video marketing naslednji hit v marketingu? Odgovor je ne in to predvsem zaradi tega, ker je video vsebina že sedaj izjemno pomembna in je že nekaj let tista velika nova stvar marketinga, ki bo naredil nove mejnike na področju marketinga.

“Zakaj?” Ste se morda vprašali.

Z napredkom v tehnologiji, video opremi in pomembnostjo socialnih omrežij, se tudi srednja in mala podjetja začenjajo zavedati pomembnosti video marketinga, saj imajo korporativni videi največji in najhitrejši donos v naložbo (ROI).

VREDNOST VIDEO MARKETINGA

Enostavno rečeno, iskalniki, družabni mediji in uporabniki interneta imajo izjemno radi videe. Medtem ko blogi še vedno zagotavljajo vrednost svojim bralcem in obiskovalcem, je jasno, da se industrija trženja vsebin nagiba k bolj vizualni in manj besedilni vsebini, saj je odličen pokazatelj na to tudi porast t.i. Vlogov, kar je skrajšava za Video Blog. Kot podjetje boste začeli pridobivati ​​večjo vrednost pri svojih prizadevanjih takrat, ko bo za vas video vsebina zagotavljala trženje, kadarkoli in kjerkoli, vsako uro, vsak dan, vsako leto, brez premora. Čudovito, kajne?

SPLETNI ISKALNIKI

Google ima rad videoposneteke – To je bilo precej jasno, ko so leta 2006 kupili YouTube. Če potrebujete dodaten dokaz, si oglejte rezultate iskanja za katerokoli poizvedbo. Skoraj vsako »kako« (how to) iskanje se vrne s peščico video posnetkov blizu vrha strani. Iskanje skladbe? Verjetno boste videli nekaj glasbenih videoposnetkov. Iskalniki imajo radi videoposnetke – tako kot tudi vi.

KAJ VAS LOČI OD OSTALIH?

Torej, kaj natančno vas razlikuje od ostalih, ko gre za branding sebe kot podjetja ali celo izdelka? Odgovor je preprost: imeti morati dodelano vizualno privlačnost v očeh kupca, stranke ali klienta.

Živimo v dobi vizualne zabave, kjer pridobivamo informacije preko vizualne vsebine: kako se učimo in dojemamo ter reagiramo na svet okoli sebe. Razvoj vsebin je ena od glavnih komponent, ko imate marketinško pobudo za svojo blagovno znamko ali izdelek, zato je treba vključiti video oglaševanje v vaš marketing!

Z možnostjo uporabe socialnih omrežij kot so Facebook, Instagram, Live-Stream, Snapchat in YouTube, lahko z vašimi potencialnimi strankami komunicirate kot še nikoli do sedaj ni bilo mogoče.

ŠTIRI VPRAŠANJA, KATERA SE MORATE VPRAŠATI:

Najprej morate imeti pravilno strateško oglaševalsko kampanjo na različnih platformah in se vprašati temeljna vprašanja:

  • Ali samo poskušate privabiti sledilce?
  • Ali želite predstaviti svoje podjetjem, blagovno znamko ali izdelek?
  • Katero ciljno skupino poskušate ciljati?
  • Katerim dosegljivim ciljem ste se pripravljeni zavezati?

Z vašimi odgovori, lahko naredimo odlično video marketing kampanjo, ki bo prinesla rezultate!

KAJ NAREDI VIDEO ZA VAS

Realno gledano se vsako podjetje sooča z isto težavo in to je:

  • Pridobivanje kupcev
  • Vzdrževanje prodajnih rezultatov

Če ste prišli do sem, ste se do sedaj že vprašali kako pridobiti nove kupce, nove stranke ali nove poslovne možnosti, saj je redko katero podjetje je brez takih težav. Video ni vsakdanje tipično orodje za marketing – zamislite si takole:

Za prodajo nekega izdelka, morate biti prisotni v trgovini in obiskovalca prepričati, naj ta izdelek pri vas tudi kupi, vendar pa ne morete biti vedno tam prisotni, kupec pa tudi nima časa, da bi hodil k vam, ali pa niti ne ve, da obstajate. Z video vsebino promovirate vaše izdelke konstantno, tudi ko spite! Obenem se prikažete kupcu, kateri niti ni vedel, da tak izdelek prodajate, prodajalcu ste pa skrajšali energijo in čas, katerega bi porabil za prodajo. In ravno v tem je čar video marketinga – dela za vas! Prikažete lahko tudi dejstvo, da se da vaše izdelke kupite preko spleta znotraj vaše lepe spletne trgovine v videu, s katerim osebno nagovorite kupca, naj kupi izdelek pri vas, ne da bi dejansko kam šli, medtem ko se video lahko ogleda tudi sredi noči ko spite.

Video marketing vam bo odprl nove poti na vaši poslovni poti. Kako vemo? Zato ker so kvalitetni korporativni videi odlična naložba za prihodnost, ki se zelo hitro povrne!

Smo vas prepričali? Spoznajmo se ob kavici in skupaj ustvarimo uspešno zgodbo!

Oglejte si tudi ostale kategorije videov, katere izdelujemo:

Snemanje poslovnih videov
Snemanje reklam
Snemanje videov za socialna omrežja