7. januar 2019 – Članek – 4 minutno branje

KAKO POMEMBNO JE IMETI PROFESIONALNO VIDEO REKLAMO ALI PREDSTAVITEV

Marsikatero podjetje se še ne zaveda, da je video produkcija postala umetnost trženja, saj se za potrošnikovo pozornost bori vedno več znamk s svojimi oglasi, sporočili, zgodbo in seveda tudi izdelkom. Potreba po celoviti podobi podjetja, ki daje vtis premium izdelka še nikoli ni bila tako pomembna kot je v tem času, v to spada pa tudi prisotno z video vsebino in profesionalno video produkcijo.

Vzemimo primer namišljenega podjetja BrezReklame d.o.o. katero ima sicer odličen izdelek JazMak, ročni računalnik za najmlajše, s katerim se učijo motorike in matematike. Naredijo pa napako pri tem, da ne prikažejo svojega izdelka na pravilen način pravi publiki. Logično gledano, bi tak izdelek kupovali starši za svoje otroke in čeprav so ciljna publika na prvi pogled otroci, so v realnosti prava publika starši, katerim bi bilo potrebno pokazati, kakšno vrednost to prinese njim in njihovim otrokom.

V trenutku navdiha, se to podjetje odloči za snemanje reklame oziroma za reklamni video ter najame profesionalno video produkcijo. Kaj pa zdaj? Prvo razčlenimo kdo so naši ciljni kupci (starši), nato iz katerega materiala je igrača narejena ter kako bo njihovem otroku pomagala pri razvoju. Ko imamo smerne točke, je potrebno ustvariti celotno zgodbo, kjer se gledalec (starš) poveže z igralci, s čimer nakup preide v čustveno stanje, kjer preprosto igračo potrebujejo. Na tak način, se za prodajo lahko dela čudeže.

Dobro realizirana inovativna ideja je skrivnost uspešne reklame.

Gre za predstavitev vaše ideje in izdelka tako, da se lahko občinstvo poveže in emocionalno angažira, medtem ko dobi vse potrebne informacije za odločitev k nakupu. Kreativno narejena video reklama je tista, ki bo pridobila pozornost in rezultate, vendar pa je izjemno pomembno, da si jo gledalec predvsem zapomni.

Rezultat je glavni razlog, zakaj potrebujemo storitve profesionalne video produkcije, saj imajo vse potrebne spretnosti in opremo za popolno uresničitev  ideje v realnost. Nesmiselno je pričakovati, da bo video nizke vsebinske in vizualne kakovosti dosegel kakršen koli rezultat, saj je prvi vtis izjemno pomemben, preko profesionalnega videa pa prikažete ravno to: da ste tudi sami profesionalni in kvalitetni. Tehnična kakovost in zgodba pritegne pozornost gledalca, ki se na koncu pretvori v rezultate.

Mnoga podjetja še vedno ne razumejo, kako pomembno vlogo imajo poslovni, predstavitveni ali reklamni video v podjetniškem svetu. Odlični videi so bistveni del komuniciranja z vašimi strankami ali strankami, usposabljanja zaposlenih ter novih obvestil o izdelkih ali storitvah. Zato morate zagotoviti, da so vaši videoposnetki najvišje kakovosti, saj je uspeh vašega podjetja odvisen tudi od tega dejavnika. Iz tega vidika je pomembno, da izberete video produkcijo (to smo mi, čisto tako mimogrede, samoreklama), ki ima izkušnje in strokovno znanje, potrebno za izdelavo kakovostnih videoposnetkov kateri vam bodo v ponos in tudi sporočali vašim strankam, da ste premium podjetje.

Kot video produkcijsko podjetje raziščemo kdo so vaši ciljni kupci, kako najbolje pritegniti njihovo pozornost ter jih prepričati, da se odločijo za določen izdelek ali storitev, katero ponujate.

VIDEO JE DRAGOCENO POSLOVNO ORODJE!

• Video reklama je izjemno vsestranska ko gre za promocijo vašega podjetja in izdelkov ali storitev, ki jih ponujate.

• Video je stroškovno učinkovitejši in veliko lažji za izdelavo kot kdaj koli prej.

• Video lahko izboljša podobo vašega podjetja, saj delite vizijo podjetja z vašimi kupci.

• Videi se veliko bolj širijo kot besedilo, zlasti na socialnih medijih.

• Video angažira ciljno publiko do 250% več, kot ostali mediji.

• Video predstavitve in reklame ustvarjajo večjo prepoznavnost in izpostavljenost z izgradnjo močnejše prisotnosti podjetij.

• Video reklama omogoča lažjo predstavo o samem izdelku ali storitvi in zagotavljanje informacij pred nakupom.

• Video predstavitev ali reklama lahko predstavi vaše podjetje na drugačen način kot konkurenco in tako kupcem že vnaprej sporoči vaš drugačen in bolj zanimiv pristop ter vizijo.

Video pripomore k razvoju vaše znamke oziroma brandingu!

Realno gledano lahko video naredi vsak že s pametnim telefonom, vendar je za kvaliteten video potrebna pravilna in profesionalna oprema, bogate izkušnje in visok nivo kreativnosti, ki skupaj zagotavljajo dovršen končni video izdelek, kateri tudi prinese rezultate.

Če potrebujete video posnetek dogodka, snemanje video reklame, video razlago, infografični video (oz. infografika video), je kakovost video produkcije ključnega pomena za učinkovito komunikacijo z obstoječimi in potencialnimi strankami, skupnostjo, zaposlenimi ali s poslovnimi partnerji.

ZAKAJ BI MORALI NAJETI PROFESIONALNO VIDEO PRODUKCIJSKO PODJETJE ZA VAŠE VIDEO PROJEKTE? TUKAJ JE 5 RAZLOGOV ZAKAJ:

1. POZNAVANJE STRATEGIJ TRŽENJA VIDEA

Odlični videoposnetki so ključnega pomena za uspešno tržno komuniciranje v 21. stoletju, zlasti glede na premike v vedenju potrošnikov in razširjenost medijev za ogled videov (npr mobilni telefoni in internetna povezava). Toda brez dovršenega načrta deljenja vaših videov preko družabnih medijev in ostalih kanalov, vaš video ne bo dosegel polnega potenciala.

Pri video produkciji Spartaq Designs imamo poglobljeno znanje o učinkovitih marketinških kampanj in ustvarjanju zanimivih video vsebin. Z učinkovito strategijo vaši videoposnetki dobijo optimalno število edinstvenih pogledov in se ustrezno delijo in širijo med vašim ciljnim občinstvom.

2. IZVIRNOST IN VISOKA KAKOVOST

Profesionalna video produkcijo ima izkušnje pri delu z različnimi strankami in tudi vemo, kaj deluje za vaše podjetje in kaj ne. Poznavanje trendov v video industriji in aktualnostim v svetu video produkcije nam pomaga ustvariti izvirne, ustvarjalne in kakovostne videe za vaše podjetje.

Vedno se potrudimo, da je vsak video edinstven. Različni videi so skrbno izbrani, da bi strankam v različnih sektorjih zagotovili najbolj zanimive in nepozabne video vsebine. Od proizvodnje do financ, politike, športa, gostinstva, trgovin in crowdfunding kampanj, dajemo vašemu tržnemu komuniciranju vizualni glas in prepoznavno identiteto.

3. PROFESIONALNA OPREMA

Tudi najmanj tehnološko podkovana stranka bo opazila razliko med amatersko in profesionalno produkcijo. Tudi zato je smiselno, da najamete profesionalno podjetje, ki ima najsodobnejšo opremo, vključno z vrhunskimi kamerami, ustrezno svetlobno in zvočno opremo, najnovejšo različico programske opreme, opremo za urejanje in orodja, ki lahko vaši marketing strategiji dodajo veliko vrednost.

Pri nas boste dobili video, ki bo izstopal med vašimi konkurenti in izgledal vrhunsko, saj imamo profesionalno opremo, ki zagotavlja, da je vaš zvok in posnetek posnet v kristalno čisti kvaliteti. Združujemo najnovejšo tehnologijo s tehnikami snemanjem filmov in inovativnim razmišljanjem. To nam prinaša odličnost in kakovost, ki jo lahko vidimo in jo je vredno deliti.

4. PROFESIONALNA EKIPA IN STROKOVNO ZNANJE

Pri video produkciji je pomembno imeti izkušene, strokovne in usposobljene kadre, ki imajo širok spekter znanj, kar tudi pripomore k zanimivi in kvalitetni video vsebini. Zato tudi vedno dajemo velik poudarek na izbor glasbe, Voice Over (VO) talente, urejanje, pisanje scenarijev, konceptualizacijo in vse druge podrobnosti, potrebne za izjemno tržno komunikacijo.

5. DONOSNOST NALOŽBE

Visokokakovosten video upraviči donosnost naložbe in izboljša ugled vaše blagovne znamke, kar vam omogoča, da izstopate med svojo konkurenco. Vaše video vsebine so odraz vaše blagovne znamke. Več denarja, kot ga vložite v video produkcijo, več denarja boste zaslužili, saj bodo odlični videi vašo znamko prikazali kot višje cenovno in uspešno. Donosnost naložbe za profesionalno ustvarjen video se v večini primerov hitro ustvari oziroma povrne.

ZAKLJUČEK

Če ne vidite video vsebine kot temeljno nišo vaše tržne strategije, imate v svoji strategiji ogromno neizkoriščeno luknjo. Če vaš video ni pravilno narejen, lahko na koncu škoduje ugledu vašega podjetja.

Zato je zelo pomembno, da najamete profesionalno video produkcijsko podjetje, ki ima znanje, nadarjenost in vire, potrebne za zagotovitev, da vaša video vsebina ustreza vašim specifikacijam ter da predstavi vaše podjetje v pravilni podobi.

Želite tudi vi svoj poslovni ali reklamni video? Mogoče želite povečati prisotnost na socialnih omrežjih z namenskimi videi? Kontaktirajte nas preko spodnjega gumba ali preko povezave: kontaktna stran

KONTAKT