Članek — 10 minutno branje

Kako postati superhost na AirBnB – z reklamnim videom!

Članek — 10 minutno branje

Kako postati superhost na AirBnB – z reklamnim videom!

Video lahko dela čudeže za vašo AirBnB ponudbo! Dvomite v to? Preberite ta kratek vodič o tem, kako ustvariti video za promoviranje vaše nepremičnine, katero oddajate na AirBnB.

Če iščete ustvarjalen način promoviranja vaše nepremičnine na Airbnb, lahko video naredi čudeže za vašo ponudbo. Kot pravi stari pregovor, slika je vredna tisoč besed. Vendar pa je študija Forrester ugotovila, da je 1 minuta videa dejansko vredna 1,8 milijona besed.

Odlična vizualna predstavitev bo gostom povedala, da ste edina prava izbira.

Poleg tega je v drugi študiji ugotovljeno, da 92 odstotkov gledalcev mobilnih videov deli videoposnetke z drugimi. Te študije kažejo, kako močan je video kot marketinško orodje. Na žalost je video tudi strategija, ki jo mnogi gostitelji Airbnb spregledajo pri promociji svojih oglasov.

Vseeno pa lahko ustvarite video za Airbnb, ki bo privlačil potencialne goste k vam. Da bi vam pomagali, vam spodaj zaupamo kako ustvariti video za promocijo vaše nepremičnine.

Za začetek vam pokažemo tudi naš primer AirBnB videa:

1. Imejte načrt

Video je doprinos vaše ponudbe na AirBnB-ju. Posledično veljajo enaka osnovna pravila za ustvarjanje videoposnetka, kot pri fotografiji, katero bi uporabili za vaš ponudbo. Prepričajte se, da:

Poveste zgodbo. Skozi video morate svojim idealnim gostom pokazati, zakaj je vaša nepremičnina odlična izbira za njihove potrebe. Če je potrebno, lahko celo posnamete namenske videe namenjene različnim gostom, kot so turisti, družine ali pari.
Naredite popolno predstavitev. Poskrbite, da bo video prikazal vašo celotno nepremičnino, tako da ni presenečenj. Poudarite posebnosti.
Bodite pošteni. Ne rabite preizkušati vaših kinematografskih sposobnosti. Bodite iskreni glede tega, kaj vaša nepremičnina ponuja in se prepričajte, da se gostje zavedajo tako dobrega kot slabega.
Uporabite profesionalno video produkcijo. Ne uporabljajte bližnjic in ne snemajte video s pametnim telefonom. Potrebujete kakovostno urejanje zvoka, slike in post produkcije, zato da bo vaš video prepričal goste.
Izogibajte se licenčni ali avtorsko zaščiteni vsebini. Prepričajte se, da video ne vključuje logotipov, licenčne glasbe / pesmi, imen slavnih oseb ali karkoli drugega, kar bi lahko kršilo pravico intelektualne lastnine v vašem videu.
Bodite profesionalni. Predstavljajte si, da ste nepremičninski posrednik ali lastnik hotela. Poskrbite tudi, da se v videu izognete žaljivi ali kako drugače škodljivi vsebini.
Naj bo krajše od 2 minut. Študije kažejo, da imajo ljudje kratko pozornost. Če mora vaš video trajati več kot 2 minuti, se morate potruditi, da bo resnično zanimiv in dinamičen.
Ostanite osredotočeni na vaši nepremičnini. Ne prikazujte dodatnih stvari, zato da bi prikazali svojo nepremičnine v boljši luči. Razen seveda, če je prednost vaše nepremičnine ravno lokacija na kateri je.

2. Vključite klic k akciji

Povezovanje s ciljnim občinstvom pomeni tudi, da morate vključiti preprost poziv k dejanjem, da bi spodbudili rezervacije. Poskrbite, da se bo vaš video končal z neposredno povezavo do vaše AirBnB ponudbe. Na primer, dodajte besedilo, ki pravi »Za rezervacijo obiščite:« in vključite povezavo do vaše ponudbe.

Za večjo možnost nočitve lahko omenite tudi posebno ponudbo, ki bo na voljo ljudem, ki so si ogledali vaš video. Posebne ponudbe AirBnB vam omogočajo, da za gosta, ki vam pošlje zahtevo za rezervacijo, nastavite ceno po meri.

S kvalitetnim videom in preprostim pozivom k dejanjem, bodo imeli gostje večji občutek vrednosti vaše poudbe. Poleg tega bo poziv k dejanju olajšal spremljanje, kdo si je ogledal vaš video, preden je rezerviral vaš AirBnB.

3. Objavite video na YouTubu

Zdaj ko je vaš video pripravljen, je čas, da ga pošljete v širni svet. AirBnB ne dovoljuje nalaganja videov na njihovo spletno stran, zato se boste morali za promocijo svojega videa morali zanašati na spletne strani, ki gostujejo videe.

YouTube je največje in najbolj aktivno spletno mesto za video posnetke na spletu in ima več kot milijardo uporabnikov, kar predstavlja skoraj tretjino vseh uporabnikov interneta. To pomeni, da je YouTube najboljše mesto za pridobivanje ogledov vašega Airbnb video posnetka.

Ko objavite video na YouTubu, na kratko opišite nepremičnino, lokacijo in prednosti, ki jih ponuja. Vključite tudi ustrezne ključne besede, kot so ime mesta, »dom«, »celoten dom / apt«, »romantično«, »poslovno potovanje« itd. Vaši ciljni gosti bodo verjetno uporabili te ključne besede za iskanje Airbnb ponudbe na YouTubu.

Ne pozabite, da boste v opis videa vključili tudi povezavo do vaše Airbnb ponudbe. Na ta način lahko zainteresirane stranke odidejo neposredno na rezervacijo.

4. Objavite svoj video na drugih spletnih mestih

Čeprav je YouTube v prometu video posnetkov kralj, ne smete prezreti drugih spletnih mest z videi. Spletne strani, kot sta Vimeo in Dailymotion, prejmejo precejšen promet, saj se uvrščata med prvih pet najbolj priljubljenih video gostovanj na spletu.

Spletne platforme, ki omogočajo vdelavo (embedding) video posnetkov, so še ena možnost za promocijo videa.

5. Spodbujajte svoj video na socialnih omrežjih

Ko objavite video na spletu, se vaše delo še ne zaključi. Pravzaprav se šele začenja. Zdaj, ko je vaš video na voljo splošni javnosti, ga boste morali aktivno promovirati, da boste privabili vaše ciljno občinstvo.

Razmislite o tem tako: Ne ustvarjate samo video za splošno promocijo. Ustvarili ste video, da bi dobili več rezervacij za določeno skupino ljudi. Ugotoviti boste morali, kje se zadržuje vaše občinstvo in oglaševati video na teh platformah.

Na primer, če so vaši idealni gostje za vašo Airbnb ponudbo poslovni popotniki, lahko dobite nekaj dobrih rezultatov od promocije vašega videa na LinkedIn in drugih poslovnih spletnih mestih.

Po drugi strani pa, če so vaše ciljno občinstvo pari ali vsakdanji turisti, je uporaba Facebook oglasov ali Instagrama, odlična ideja za promocijo. Pravzaprav so socialna omrežja dober način za promocijo vašega videa, saj vam pri tem lahko pomaga razširjena mreža prijateljev in sodelavcev.

Za konec

Ustvarjanje videa za AirBnB ponudbo zahteva veliko dela, da se zagotovi zanimanje ustrezne publike. Vaša zgodba in sporočilo morata biti prilagojena tako, da bo video privlačen za vašo ciljno stranko. V nasprotnem primeru morebitni gostje ne bodo sprejeli vašega videa kot koristnega.

Če niste prepričani, da je izdelava videa ali fotografij nekaj, kar bi radi naredili sami, vam lahko to naredimo mi. Smo profesionalna video produkcija in smo osredotočeni na pripovedovanje zgodbe, ki privlači gledalce. Največja napaka, katero naredijo ponudniki AirBnB-ja je ta, da vidijo profesionalno fotografijo in video kot strošek, vendar je to v resnici investicija, katera se v večini primerov povrne zelo hitro.

Zato če bi radi uspešno oddajali svojo nepremičnino na AirBnB in ostalih servisih, izpolnite naš kontaktni obrazec in v kratkem vas bomo kontaktirali.

Želite video rešitev izdelano samo za vas?

Vaši podatki bodo obdelani v skladu z našimi splošnimi pogoji.