Project Description

Božično Novoletni Koncert – Godba Slovenskih Železnic

Glasba, ki se vas dotakne

Koncert klasične glasbe z modernim videom

Predstavitveni video

Godba Slovenskih železnic se je na nas obrnila s težavo, ki so jo imeli: zaradi preventivnih ukrepov proti koronavirusu, jim je odpadel nastop v živo in so želeli posneti video svojega koncerta.

To je ustvarilo težavo: kje posneti tak dogodek in zgodilo se je, da je obstajala popolna lokacija za snemanje: muzej slovenskih železnic. To je izjemen muzej, poln zgodovine slovenskih vlakov in izkazalo se je kot popolno okolje za istoimensko skupino. Vam pa toplo priporočamo obisk, če so vam vlaki pri srcu!

Ko imamo lokacijo, je čas za pogovor o video produkciji

Naročnik nam je dal kratka ampak strikna navodila glede njihovega videa: želijo, da odseva njih kot skupino in njihov slog igranja, hkrati pa promovira muzej kot zanimivo lokacijo. Ena od njihovih glavnih želja je bila tudi ta, da je vključeno snemanje z dronom, zaradi česar so najeli operaterja iz Onedrone.

Ko je bil osnovni brief opravljen, smo se lotili raziskovanja: kako so izgledali njihovi prejšnji video posnetki in kako izgleda sodobna montaža na tovrstnih koncertih v tujini. Ker je naročnik želel učinek t.i. cross dissolve efekta (prelivanje med kadri) med rezi, smo sklenili kompromis, da uporabimo cross dissolve na počasnejših delih koncerta in uporabimo trde reze na hitrejših delih, saj tako bolje odraža razpoloženje glasbe. Prav tako smo se bolj osredotočili na pevce, ko se pojavijo, saj ustvarja večjo poglobitev v koncert, ker omogoči gledalcu bolj intimen odnos z pevci.

Ste vedeli

Kako smo naredili ta video

Celoten video smo posneli 3-krat, da bi kar najbolje izkoristili kamere, ki smo jih imeli. Čeprav je tu in tam manjša razlika med kadri, nam je to vseeno omogočilo veliko večjo svobodo pri izbiri kadrov, vmes smo pa lahko tudi zamenjali položaje kamer. Za to idejo smo se odločili, da bi zajeli čim več podrobnosti nastopajočih, obenem pa smo imeli širok (wide) kader, ki smo ga uporabili kot osnovo.

  • S to odločitvijo smo potrojili kote kamer, katere smo imeli

  • Lahko smo se fokusirali na edinstvene detajli med koncertom

  • Dobili smo več svobode (in dela) pri urejanju videa

VIDEO
KONTAKTIRAJTE NAS

Vam je všeč kateri od naših projektov ali se želite samo pogovoriti o vaši ideji za projekt? Kontaktirajte nas preko našega kontaktnega obrazca, kjer nam lahko podrobneje poveste, o čem se gre pri vašem projektu in če smo dober fit, vas bomo zagotovo kmalu kontaktirali!

O nas

Spartaq video produkcija smo specializirani za ustvarjanje učinkovitih videov za podjetja. Ko želi nekdo sodelovati z nami, analiziramo njihovo podjetje, vidimo kje so prednosti, kakšno je njihovo sporočilo, njihov sistem prepričanj in edinstveno prodajno prednost (USP). Vse to nato uporabimo za izdelavo videa, ki pritegne in zajame njihovo ciljno občinstvo na tak način, da prenehajo samo prodajati in namesto tega začnejo klicati svoje stranke k sebi, s čimer povečajo prodajo in ustvarijo odličen odnos s svojimi kupci.