ZAKAJ JE IZBIRA VIDEA ODLIČNA IDEJA

NAJ VAS NE POVOZI ČAS IN KONKURENCA

Blagovne znamke potrebujejo video strategijo trženja, kar je že uveljavljena praksa. Vendar pa se je potreba in vrednost videa spremenila, saj so socialna omrežja kot je Youtube, Facebook, Instagram, LinkedIn, itd., pokazala, kako pravzaprav pomemben je video na vsaki platformi in kanalu. To ni več samo en kos celotnega načrta. Video mora imeti osrednjo vlogo pri vaših prizadevanjih za ozaveščanje in marketing kampanji vaše znamke.

Video je tukaj in tukaj bo tudi ostal. Malo hrane za možgane: Facebook je napovedal, da bo platforma več ali manj temeljila samo še na videu v manj kot petih letih. In medtem ko je optimizacija vaše vsebine za Googlovo SEO igro pomembna (optimizacija besed za iskanje), zaostajate če ne razmišljate o tem, kako vas bodo stranke našle na drugem največjem iskalniku na svetu – YouTube.

Glede na poročilo HubSpot Researcha, 54% potrošnikov želi videti videoposnetke iz blagovnih znamk, ki jih podpirajo, v primerjavi z elektronsko pošto (46%) ali slikovno vsebino (41%). Ugotovili smo tudi, da je video vsebina najbolj nepozabna (43%) v primerjavi z besedilom (18%) in slikami (36%).

Video Statistika

Statistike kažejo dokazano moč video trženja. Skoraj 50% uporabnikov interneta išče videoposnetke, povezane z izdelkom ali storitvijo, preden obiščejo trgovino. (Google)

Spletne strani z videoposnetki lahko povečajo stopnjo konverzije za 80%. (Unbounce)

Kupci, ki si ogledajo video posnetke, so 1.81-krat bolj verjetni, da bodo kupovali kot ne gledalci. (Adobe)

Potrošniki bi štiri-krat bolj radi gledali videoposnetek o izdelku, kot pa bi brali o tem. (eMarketer)

Podjetja, ki uporabljajo videoposnetke v svoji marketing strategiji, imajo za 27% višjo razmerje med prikazi in kliki in 34% večjo stopnjo konverzije od tistih, ki jih ne. (Buffer)

80% potrošnikov verjame, da so predstavitveni videoposnetki koristni pri nakupih. (Blue Corona)

65% direktorjev ali vodilnih v podjetjih, se je po ogledu videa odločilo za sodelovanje z drugim podjetjem, 39% pa so po ogledu tržnega videoposnetka poklicali podjetje v videu. (Forbes)

Ugotovljeno je bilo, da je uporaba besede “video” v zadevi, povečala odprtje e-pošte za 19% in razmerje med prikazi in kliki za 65%. (HubSpot)

80% potrošnikov si zapomni video oglas, ki so si ga je ogledali v zadnjih 30 dneh. (Single Grain)

52% tržnikov pravi, da je ima video najboljšo donosnostjo naložbe. (HubSpot)

70% prodajalcev v ZDA namerava uporabiti socialne video oglase v naslednjih 12 mesecih. (eMarketer)

Videooglasi imajo povprečno razmerje med prikazi in kliki 1,84%, kar je največji od vseh digitalnih oblik oglasov. (Business Insider)

Blagovne znamke, ki za trženje uporabljajo videoposnetke, povečujejo svoje prihodke od prodaje za več kot 49% hitreje, kot blagovne znamke, ki jih ne. (Wirebuzz)

Objave, ki vključujejo videoposnetek, privabljajo trikrat več obiskovalcev, kot objave brez videa. (Moz)

53% uporabnikov pametnih telefonov se raje odločajo za podjetja, katerih mobilna spletna mesta ali aplikacije nudijo izobraževalno video vsebino. (Google)

V povprečju ljudje preživijo 2,6x več časa na straneh z videoposnetki kot brez. (Insivia)

Pred branjem besedila si 60% obiskovalcev spletnega mesta raje ogleda video, če je na voljo. (Single Grain)

Oglejte si tudi ostale kategorije videov, katere izdelujemo:

Snemanje poslovnih videov
Snemanje reklam
Snemanje videov za socialna omrežja